estiu

Relats
Gemma Pasqual i Escrivà:
Xai guisat a l’estil Calders

Roser Caño Valls: Microcontes

Mercè Bagaria: Alicia Phelps. Algú que tingui cura de mi

Poesia:
Miquel-Lluís Muntané
Assumpció Forcada
Fina R. Palau

Opinió
Laura Borràs: 100 anys de Sales, Calders i Tísner

 

Ressenya musical
Entre monosíl·labs: Rosa Pou

 

Ressenyes:
El gall canta per tots dos Agustí Bartra

El retorn del soldat Rebecca West

La inundació Olga Xirinacs

La Rosa Àlex Reig

Cloc! August Bover

Planeta Lluç Joan Pinyol

______________________

 

Arribem al número 70 de the barcelona review en català. Per començar, i en aquest any de centenaris als quals em referiré, us oferim un relat inquietant de l’escriptora valenciana Gemma Pasqual, autora que ha conreat diversos gèneres tot assolint reconeixement internacional en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Podreu comprovar com també excel·leix en la narrativa per a adults amb aquest “Xai guisat a l’estil Calders”. El segueixen unes píndoles literàries amb els “Microcontes”, de la jove colomenca Roser Caño Valls per finalitzar amb un relat al pur estil de la novel·la negra “Alicia Phelps. algú que tingui cura de mi”, de la barcelonina Mercè Bagaria.

      En la secció de Poesia presentem dues autores i un autor de llarga trajectòria. D’una banda Miquel-Lluís Muntané, escriptor polifacètic que ha conreat la poesia, la novel·la, el teatre, la narrativa curta, el periodisme i l’assaig, i d’una altra dues autores molt actives en el foment de la poesia i de la cançó: Assumpció Forcada, amb una obra traduïda a diversos idiomes i Fina R. Palau, poeta i cantautora. Les dues col·laboren conjuntament en un ampli ventall d’iniciatives literàries i culturals.

      Enguany celebrem el centenari de tres grans autors de les nostres lletres. Tres homes que en les èpoques més dures del franquisme van mantenir viva la flama de les lletres catalanes tot produint una obra d’una qualitat extraordinària que ha influït de manera notable en les generacions posteriors. Ens en parla Laura Borràs, comissària de l’Any Sales, Calders i Tísner.

      Tanquem l’edició amb una breu secció de ressenyes. Hem introduït una ressenya d’un disc de la Rosa Pou per la seva riquesa poètica. No vull tancar aquestes ratlles sense agrair la col·laboració en aquesta secció de Teresa Costa-Gramunt, Cinta Arasa i Ester Xargay.

      Esperem que sigui del vostre grat. Us convido, també, a llegir les pàgines en castellà i anglès de la revista.

 

Rodolfo del Hoyo
Editor

 

imatge: © Kasinee Nilpayak 2012

 

Relats: